Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet förklarar Kristofer Engstrand, projektledare för underhåll på Trafikverket, varför det inte går att göra mer för att försöka få bort isen på bergväggen. Foto: SVT

Rasrisk vid bergväggar längs E14 vid Nedansjö – Trafikverket: ”Isblock kan hamna på vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Nu varnar Trafikverket bilister på E14 för att is kan rasa ut på vägbanan i och med det varmare vädret. En sträcka av E14 där man ska vara extra uppmärksam finns vid Nedansjö där Trafikverket nu har skyltat för rasrisk.

– Det finns risk att de här isblocken kan landa på vägen, säger projektledare för underhåll på Trafikverket Kristofer Engstrand.

Rasrisk tills att isen är borta

Det är årligen vid den här tiden på året som det förekommer rasrisk av snö och is vid bergväggarna. Nu är säsongen nära att vara över.

– Det är tills att det inte är någon is längre, så det kan vara mot slutet på just de här platserna, säger Kristofer Engstrand.

Hör mer om varför det inte går att få ner isen för hand och se bilder från en av bergväggarna som det är rasrisk vid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.