Region Västernorrland återinför besöksförbud på vissa avdelningar. Foto: Arkiv och Johan Nilsson/TT

Regionen återinför besöksförbud på vissa avdelningar

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i morgon, torsdag, återinförs besöksförbudet på vissa avdelningar på länets sjukhus. Anledningen är ökad smittspridning av covid-19 och den personalbrist som råder.

På BB i Sundsvall och Örnsköldsvik kommer endast en symtomfri medföljare tillåtas. Detsamma gäller för förlossning, specialistmödravård, ultraljud och gynekologisk öppenvård. Däremot kommer inga besök tillåtas på gynekologiska avdelningen.

Trots att en medföljare tillåts vädjar Regionen till ökad försiktighet och uppmanar både patienter och medföljare att använda munskydd och tvätta händerna innan besöket.

Coronaviruset i Västernorrland

– Vi gör det för att skydda både våra patienter och personal från att bli smittade och för att minska smittspridningen, säger Helena Dalin verksamhetschef för kvinnosjukvård i Region Västernorrland, i ett uttalande.

Sedan tidigare råder det även besöksförbud på avdelningarna för ortopedi och kirurgi i Sundsvall och Örnsköldsvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet