Region Västernorrland satsar på drop in-vaccinationer

Uppdaterad
Publicerad

Med en kraftsamling vill nu Region Västernorrland att så många som möjligt vaccinerar sig. Birsta city var en av de elva platser i Sundsvall där de som inte tagit första och andra dosen covidvaccin kunde komma och få en spruta, utan att boka en tid först.

– Jag uppmanar verkligen alla att komma och vaccinera sig, oavsett om det är här eller på de andra ställena, säger sjuksköterskan Marianne Oscarson

Under torsdagen är det möjligt att vaccinera sig på fler platser än de ordinarie vaccinationsenheterna. Det kommer att finnas vaccinationslokaler som håller öppet i länets alla kommuner. Dessutom öppnar regionen tillfälliga enheter för vaccination med dos 1 och 2, i till exempel Birsta City, skriver Region Västernorrland på sin hemsida.

Barn under 16 år kan inte vaccinera sig under drop in.

Här finns drop in-lokaler på torsdag

För att få vaccin mot covid-19 i en drop in-lokal på torsdag mellan klockan 12.00 och 19.00 krävs endast giltig legitimation.

Aktuell information om var du kan vaccinera dig finns på 1177.se, förändringar kan förekomma. Följande lokaler kommer att ha öppet för drop in-vaccination torsdag 28 oktober, klockan 12.00-19.00:

Örnsköldsvik, Hälsocentralen Ankaret

Kramfors, Hälsocentralen Kramfors

Härnösand, Närvården norra entrén

Sollefteå, Hälsocentralen Sollefteå

Ånge, Hälsocentralen Ånge

Timrå, Centrumhuset via apoteket

Nacksta, Vaccinationsenhet Sundsvall (tidigare hälsocentralen)

Skönsberg, Hälsocentralen Gilleberget

Ljustadalen, Vårdcentralen Ljustadalen

Bredsand, Tallvägen 5A

Birsta City, Entréplan

Källa: Region Västernorrland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet