Region Västernorrland ökar vaccinationstakten – öppnar tidsbokningen för barn över tolv år

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan alla i Västernorrland som har fyllt tolv år boka tid för vaccination mot covid-19.   

– En hel del av barnen mellan tolv och femton år var sjuka vid vaccinationstillfällena i skolan, säger vaccinsamordnare Karin Sellgren i ett pressmeddelande.

Från om med tisdagen den första februari kommer Region Västernorrland öppna bokningssystemet för barn i åldrarna tolv till femton, som tidigare blivit hänvisade att vaccinera i skolorna vid särskilda tillfällen.

– Nu hoppas jag att så många som möjligt vaccinerar sig på våra allmänna vaccinationsställen, eftersom vaccin är det bästa skydd vi har mot allvarlig sjukdom på grund av covid-19, säger Karin Sellgren.

Coronaviruset i Västernorrland

Nya bokningsrutiner för barn

Under måndagen öppnade en tillfällig vaccinationslokal i Birsta köpcentrum, där de två första doserna och påfyllnadsdos kommer erbjudas för barn tolv till femton år och övriga invånare.

I klippet berättar Malin Plantin-Sjöblom, lokal vaccinsamordnare, från Birsta köpcentrum om regionens nya bokningrutiner för barn och unga. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet