Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rekordmånga bilister bötfällda i helgen Foto: SVT

Rekordmånga bilister bötfällda i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ställde upp en laserkontroll på E4 söder om Njurunda på lördagen och söndagen vilket resulterade i totalt 236 hastighetsöverträdelser. 19 körkort omhändertogs.

 – Vi jobbar ju längs vägarna och ser det här hela tiden. Folk kör så här fort. Vi är inte förvånade men så här många har vi aldrig haft rapporterade förut, säger Niklas Modig polisinspektör.

166 km/t

På hundrasträckan fick under lördagen fyra personer fick sina körkort omhändertagna direkt på plats eftersom de körde 131 km/t eller mer.
På den andra sidan av E4:n hade polisen placerat en mobil ATK-kamera. Där registrerades 13 överträdelser under dagen. Snabbast av dessa körde 166 km/t.

Söndagens ökning

Under söndagen blev siffran på bötfällda bilister 128 stycken. 15 körkort omhändertogs.

 – Vi upplever att respekten för hastighetsbegränsningarna längs våra vägar är otroligt dålig och bilisterna kan inte hålla avstånden i trafiken. Men så har det varit länge. Anledningen till att så många rapporterades var att vi hade lite mer personal på plats så vi hann med att skriva fler böter, säger Niklas Modig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer