Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strax före klockan 14.00 på onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en brand på Renewcell i Sundsvall. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Kraftig brand på Renewcell i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 17 meddelade räddningstjänsten att branden fortfarande inte var släckt men under kontroll på textilåtervinningsanläggningen Renewcell i Sundsvall. Ingen person ska ha funnits kvar i lokalen.

Det var strax innan klockan 14.00 på onsdagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades till en brand på Renewcell i Sundsvall.

Till en början deltog enheter från Sundsvall, Timrå och Alnö och Söråker i släckningsarbetet, men vid 17.30-tiden kunde räddningstjänsten dra ner på resurserna.

– Branden har troligen startat i, eller i anslutning till en så kallad ”rivare”, alltså en maskin där de river kläder. Det lär nog bli rätt omfattande skador, säger inre befäl Thomas Hansson.

Enligt honom förväntas insatsen att pågå en bit in på onsdagskvällen.

Renewcells marknads- och kommunikationschef Harald Cavalli Björkman kunde inledningsvis inte lämna några vidare kommentarer, men under eftermiddagen publicerade företaget ett pressmeddelande på sin sajt. Där skriver man att ingen har blivit skadad och att företaget nu ska bedöma skadornas omfattning och hur det påverkar verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.