Foto: Erik Mårtensson, TT

Restaurang så smutsig att miljökontoret beordrar städning

Uppdaterad
Publicerad

En restaurang i centrala Sundsvall har för fjärde året i rad konstaterats ha problem med smuts i lokalerna. Nu tvingas ägarna till städning.

Miljökontorets inspektörer har vid kontroller av restaurangen 2016, 2017, 2018 och nu konstaterat brister i rengöringen av lokalen. Efter varje påpekande har lokalen städats för att vid nästa besök återigen ha samma problem.

Fet hinna på alla ytor

Vid årets besök konstaterades bland annat att det var mycket smutsigt på alla ytskikt, kartonger, plastsäckar och andra ovidkommande föremål förvarades i lokalen och att det var en fet hinna på alla ytor.

Allt ska rengöras

Eftersom restaurangens ägare inte, trots miljökontorets uppmaning, vidtagit tillräckliga åtgärder för att uppfylla livsmedelslagstiftningens krav får man nu ett föreläggande om att vidta åtgärder.

Miljökontoret kräver att hela lokalen, golv, väggar och tak rengörs. Fläkten i köket ska underhållas så att fettbildning i tak på väggar, belysning och på utrustning inte uppstår. Restaurangen måste även upprätta skriftlig rutin för hur lokalen fortlöpande ska hållas ren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer