Miljökontorets inspektörer har vid kontroller av restaurangen 2016, 2017, 2018 och nu konstaterat brister i rengöringen av lokalen. Efter varje påpekande har lokalen städats för att vid nästa besök återigen ha samma problem.
Fet hinna på alla ytor
Vid årets besök konstaterades bland annat att det var mycket smutsigt på alla ytskikt, kartonger, plastsäckar och andra ovidkommande föremål förvarades i lokalen och att det var en fet hinna på alla ytor.
Allt ska rengöras
Eftersom restaurangens ägare inte, trots miljökontorets uppmaning, vidtagit tillräckliga åtgärder för att uppfylla livsmedelslagstiftningens krav får man nu ett föreläggande om att vidta åtgärder.
Miljökontoret kräver att hela lokalen, golv, väggar och tak rengörs. Fläkten i köket ska underhållas så att fettbildning i tak på väggar, belysning och på utrustning inte uppstår. Restaurangen måste även upprätta skriftlig rutin för hur lokalen fortlöpande ska hållas ren.