Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdagen hölls huvudförhandlingen mot Roger Pontare som misstänks för grovt rattfylleri. I videon kan du höra Roger Pontare berätta bland annat varför han valde att sätta sig bakom ratten. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Roger Pontare om grova rattfyllan i Örnsköldsvik: ”Krafter som sa till mig att chansa”

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Roger Pontare misstänks för grovt rattfylleri och under tisdagen hölls huvudförhandlingen i Ångermanlands tingsrätt. Pontare, som erkänt brottet, ska ha kört med nära 1,7 promille i blodet.

Det var den 28 januari i år som Roger Pontare körde bil efter att ha intagit alkohol. Under rättegångsdagen hördes ett vittne, som larmade polisen, som legat bakom bilen på E4 norr om Örnsköldsvik och sett hur Pontares bil vinglat i körbanan, kört in i en refug, upp på en trottoar och dessutom kört mot enkelriktat.

Pontare ska även få ett alkolås från Trafikverket efter prövotid. Åklagaren yrkade på frihetsberövande i två till tre månader med fotboja. Domen i fallet ska meddelas den 7 juni klockan 11.

Inte första gången

– Jag får en chans att jobba vidare med mig själv till exempel, som jag har börjat med. Så jag tror att det kommer vara bra, säger Roger Pontare till SVT Västernorrland.

Det är inte första gången Pontare kör påverkad. Redan för 15 år sedan blev han av med körkortet efter att ha kört med 0,62 promille i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri är 1,0 promille.

I videon kan du höra Roger Pontare berätta bland annat om varför han valde att sätta sig bakom ratten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.