• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Gävle kommun. Det brinner i en återvinningscentral i återvunnen plast på Stena recycling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Röklukt i Örnsköldsvik från branden i Brattsjö

Uppdaterad
Publicerad

En påtaglig lukt av rök kunde kännas i Örnsköldsvikstrakten under fredagen. Mest troligt var det den stora skogsbranden i Brattsjö, sex mil åt nordväst, som gjorde sig påmind.

Sedan i onsdags brinner det i skogarna kring Brattsjö ovanför Bredbyn i Örnsköldsviks kommun. På fredagsmorgonen nådde brandlukten Örnsköldsvik och även ett dis låg över staden. Orter närmare brandplatsen, som Bredbyn och Mellansel, var insvepta i rök.

– Vi och SOS Alarm har fått in många samtal om detta. Ska man ringa bör man veta att det brinner och inte bara tro. Den som tror att det brinner får gärna kolla närmare så man faktiskt ser att det brinner, så länge det är på säkert avstånd förstås, säger Håkan Wikman på räddningstjänsten i Örnsköldsvik.  

Ringa 113 13 för information

SOS Alarm uppmanar nu alla att i största möjliga mån ringa de telefonnummer som finns för icke brådskande ärenden och inte 112. För information vid olyckor och kriser är det 113 13 som gäller, är det inte akut når man polisen på 114 14 och för sjukvårdsupplysning ringer man 1177.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer