Rykten om ny etablering

Uppdaterad
Publicerad

400 jobb försvann när pappersbruket Wifstavarv las ner 2008 ett dråpslag för Timrå kommun. Fabriken har stått tom sen dess men nu ryktas det att en etablering kan vara på gång.

Enligt uppgifter till Mittnytt kan det hända det om en av de större IT-jättarna på jakt efter lämpliga lokaler som kan svälja företagets behov av serveranläggningar. Sverige ärkänt för sin liberala lagstiftning på dataområdet.

Andra multinationella företag i IT-branschen har visat sitt intresse för Sverigeetableringar.

Wifstavarv

Wiftstavarv ägs fortfarande av den finska pappersjätten M-real. VD:n för M-real i Sverige Seppo Puotinen vill inte diskutera den eventuella försäljning av fabriken. Enligt honom har man inga pågående förhandlingar med några intressenter om Wifstavarvs framtid..

Samtidigt är den omfattande saneringen av hela området som varit nödvändig är i det närmaste helt klar. Det största hindret för en nyetablering är därmed borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wifstavarv

Mer i ämnet