Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Blusi, kommunpolis i Sundsvall, var en av de poliser i Medelpad som uttalade sig om swishlistan när den offentliggjorts i det stora gängmålet i Sundsvall i fjol. Se och hör vad som sades här i klippet. Foto: Hans Lindblom/SVT

Så här sa polisen när Swishlistan blev offentlig

Uppdaterad
Publicerad

När förundersökningen i det stora gängmålet i Sundsvall förra året blev offentlig blev också den så kallade Swishlistan det.

I en intervju med SVT Västernorrland är kammaråklagare Henrik Wallin kritisk mot polisen som tidigare uttalat sig kring de som finns med på ett sätt som kan uppfattas som att de är misstänkta för brott.

I videon här kan ni se och höra vad polisen i Medelpad sa i augusti 2023 direkt efter det att Swishlistan blivit offentlig.

När SVT kontaktar Andreas Bergström, chef för lokalpolisen i Medelpad, och ber om en kommentar till åklagarens kritik mot polisens tidigare uttalanden om Swishlistan avböjer han.

– Jag har redan svarat på det där, och jag har bemött det även i podden (”Swishlistan som skakade Sundsvall”, reds anm). Jag har inte ändrat ståndpunkt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Swishlistan i Sundsvall

Mer i ämnet