(M) vill bygga en ny gymnasieskola i Örnsköldsvik, medan (V) lyfter frågan om extra stöd till de elver som behöver det. Foto: TT

Så här svarade politikerna i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Mobilfria klassrum och en ny gymnasieskolan. Det är några frågor som skolpolitikerna i Örnsköldsvik tycker är viktiga.

SVT Nyheter Västernorrland undrade:

  1. Vilken fråga tycker du  är den viktigaste för skolan 2018?
  2. Vilken fråga tycker du är den viktigaste skolfrågan i din kommun?
val 2018 Örnsköldsvik

Göran Wåhlstedth (V)

1. Viktigast för eleverna i Sverige är att vi får en likvärdig, bra skola överallt i vårt land, där närhetsprincipen ska råda! En statlig skola med kommunalt inflytande!

2. I vår kommun Örnsköldsvik har vi också olikheter mellan skolorna. Vi ligger bra till i Sverige, men vår utmaning är att ge eleverna den hjälp de behöver i ett tidigt skede, men då krävs flera utbildade lärare. Vi vill se studietjänster, där man kombinerar studier med arbete (Dalarna – modellen), så vi knyter upp ej utbildade duktiga ungdomar som funkar bra med eleverna!

Patrik Björklund (M)

1. Absolut likvärdigheten. Vi vill se en skola där alla elever ges samma möjligheter att lyckas trots olika förutsättningar. På så sätt kan elever som riskerar att halka efter tidigt få skolans stöd.

2. För oss är en centralt placerad, ny gymnasieskola en fråga mycket högt upp på dagordningen. Denna fråga har aktualiserat då både skolledare,lärare och elever tycks bli sjuka i en av de nuvarande gymnasieskolorna i Örnsköldsvik.

Irene Wallström (L)

1. Minska barn-/elevgruppernas storlek och skapa mobilfria klassrum för bra arbetsmiljö både för elever och personal. Fler lärarassistenter.

2. Stöd och insatser skall ges tidigt, redan från förskolan. Viktigt med bra underhåll av skollokaler i hela kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

val 2018 Örnsköldsvik

Mer i ämnet