Skolan måste se till att eleverna får de kunskaper de behöver. Stödundervisning till den som behöver. Det är några av politikernas svar på SVTs enkät. Foto: TT

Så här svarade politikerna i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

”Bort med flumskolan” och specialundervisning för den som behöver, är sådant som Timrås politiker vill arbeta för.

SVT Nyheter Västernorrland undrade:

  1. Vilken fråga tycker du  är den viktigaste för skolan 2018?
  2. Vilken fråga tycker du är den viktigaste skolfrågan i din kommun?

Lisbeth Eklund (S) Timrå

1. Likvärdig skola för alla i hela landet.

2. Kontinuerligt fortsätta utvecklingsplanen med skolplattformen ”Ett välskött skolsystem”. Analysera, utvärdera och jobba vidare 

Bengt Molander (L)

1. Ur hela skolans perspektiv är det väldigt viktigt att vi får behörig personal till landets skolor och förskolor. Vi måste se till att flera söker till resp utbildning. Med framtida pensionsavgångar samt med dagens brist på behörig personal står skolan inför en krissituation, om inget görs.

2. Timrås problem är att vi saknar behörig personal inom både förskola och grundskola. Ska vi kunna ge våra elever och förskolebarn kunskaper, stöd  och färdigheter som de har rätt till måste vi ha behörig personal som kan skapa en bra arbetsmiljö och ordning så de har möjlighet till detta.

Marcus Molinder (SD)

1. Det viktigaste i skolan just nu är att lärarna måste få mer befogenheter för att hålla ordning i klassrummen och få bort den så kallade ”flumskolan”.

2. En fråga vi driver i Timrå är ju att flytta mobbaren, och inte offret. Samt att rektorer som inte vidtar riktiga åtgärder ska kunna bli av med jobbet.

Ida Lindström (C)

1.Pedagogerna och deras undervisning är avgörande för om en elev kommer att lyckas eller inte i skolan. Därför vill vi att det ska ges tidigare insatser i skolan! För att alla elever ska få chans att lyckas vill vi ha små klasser i åk 1 – 3 och att det ska bli fler halvklasstimmar samt fler anställda specialpedagoger.

2.Det finns alltid elever som behöver mer eller annorlunda undervisning utöver den vanliga undervisningen. Att upptäcka dessa elever direkt när de börjar i skolan görs idag enligt våra skolledare. Den viktigaste frågan i Timrå kommun är att ge dessa elever individuellt anpassad undervisning utöver den vanliga undervisningen.

Krister Håkansson (V)

1. Att avsluta privatiseringen av skolan och på sikt försöka förstatliga skolan så att alla barn får samma chans.

2. Fortsätta det påbörjade arbetet och att skolan slipper besparingskrav.

Lotta Borg (Timråpartiet)

1. Att höja skolresultaten – alla ska gå ut med minst godkänt.

2. Att rekrytera och behålla legitimerade lärare. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.