Vi träffade Dino Cosmi, Barbara Bäckström och Inger Sjödin i Birsta trots rådet att inte besöka stora köpcentra. Foto: SVT

Så reagerar länsborna på coronarestriktionerna

Uppdaterad
Publicerad

Vi träffar länsbor för att fråga hur de hanterar det nya coronaläget. Har vi blivit mer försiktiga eller fortsätter vi leva som vanligt?

Hur gör man med lunchen när restriktionerna i samhället skärpts och man ska undvika nära kontakter? Ska man äta ute eller på kontoret?

Det finns olika uppfattningar om hur man ska göra. Vi hittade tre Sundsvallsbor med åsikter i frågan. Hör dem i klippet här ovan.

Coronaviruset i Västernorrland

Folkhälsomyndigheten avråder från att besöka gym träffar vi Srdjan Nedzitovski som precis kommit ut från ett träningspass. Hör honom i klippet.

En kort resa från Sundsvalls city hamnar vi i Birsta. Parkeringarna vid det stora köpcentret brukar vara välfyllda.

Nu var det lite glesare men vi hittade några som trotsade påbudet att undvika köpcentra och gett sig ut för att shoppa mer eller mindre nödvändiga ting.

Locktång hör till livets nödvändigheter anser i alla fall Inger Sjödin. Hör henne i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet