Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör verksamhetschef Malin Plantin Nilsson som är nöjd med att ha lyckas vaccinera en större andel med säsongsinfluensavaccin i år, jämfört med i fjol. Hon berättar också hur länge kampanjen pågår. Foto: Johan Nilsson/TT, SVT

Så ser intresset för vaccination mot covid-19 ut i Västernorrland

Publicerad

Cirka sju av tio över 65 år i Västernorrland har valt att hittills vaccinera sig med det uppdaterade covidvaccinet. Det är högre än rikssnittet. Något färre har valt att samtidigt vaccinera sig mot influensa.

Vaccinationerna för riskgrupperna drog igång den 7 november och på vaccinationscentralerna har man erbjudit det uppdaterade covidvaccinet och vaccin mot säsongsinfluensa samtidigt.

– Vi snuddar vid 63 procent för säsongsinfluensan. Det är också en bra siffra och en uppgång jämfört med 58 procent förra året, säger verksamhetschef Malin Plantin Sjöblom.

Coronaviruset i Västernorrland

Öppet i mellandagarna

Den 7 december öppnade bokningen för övriga befolkningen.

– Vi kommer att ha öppet även under mellandagarna i jul på de flesta av vaccinationsenheterna, säger Malin Plantin Sjöblom.

Vad har lett till förbättrade vaccinationssiffror i år? Hur stor andel av de under 65 år har hitills vaccinerat sig mot covid? Hur länge pågår vaccinationerna? Svaren får du i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet