Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kocken Nelly Pettersson listar tre sätt att ta vara på måltidsrester. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Så tar Sörgården i Bredbyn tillvara på resterna – kocken tipsar

Uppdaterad
Publicerad

I det kommunala storköket i Bredbyn har man halverat matsvinnet – på bara ett år. Mycket tack vare att man ger mat som blivit över en andra chans.

Kocken Nelly Pettersson listar här tre sätt att ta vara på måltidsrester.

l köket på Sörgården i Bredbyn, som både lagar mat till skolan och äldreomsorgen, jobbar man aktivt med ”Andra chansen” – att på olika sätt ta tillvara det som blir över.

I klippet berättar kocken Nelly Pettersson mer om vad det rent konkret kan innebära.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.