Sålde sex på hotell – bokades via sms

Publicerad

I tisdags kväll gjorde polisen ett tillslag mot ett hotell i Sundsvall där de misstänkte att det pågick sexköp. Det var via en sida på internet som polisen kunde nå två kvinnor som förmedlade sexuella tjänster, och man misstänker att det kan handla trafficking.

Det var via nätverket polisen byggt upp med de etablerade hotellen i Sundsvall som de kunde göra tillslaget. Polisen hade också uppmärksammat sexköp på webben.

– Vi kunde se på en hemsida som förmedlar sexuella tjänster att det fanns ett antal tjejer här i Sundsvall och vi misstänkte också att de här tjejerna inte var boende i Sundsvall, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare på polisen

Inte från Sverige

Enligt Henrik Blusi kommer de båda kvinnorna inte från Sverige. Polisen misstänker att de inte kommit hit på egen hand utan via en hallick men det är inget som kvinnorna medger.

– Vi tror att det handlar om trafficking men vi får inte kvinnorna att säga om det är så. De säger att de ha kommit hit på egen hand och de har nog inte så mycket att vinna på att berätta utan snarare mycket att förlora, säger Henrik Blusi.

Polisen söker sexköpare

Kvinnorna har bekräftat att de sålt sex. Prostitution är inte olagligt men däremot att köpa sex. Polisen söker nu sexköparna och har gott hopp om att hitta dessa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Prostitution i Sundsvall

Mer i ämnet