Sally äter, leker och gosar men mest blir det mycket sömn. Foto: SVT Ylva Holmgren

Omhändertagna hundarna: Lilla Sally har fått ett nytt hem

Uppdaterad
Publicerad

Redan samma dag som nyheten om de vanvårdade hundarna i Ånge spred sig hörde Sara Ekman av sig till Länsstyrelsen.

I dag är hon cockerspanieln Sallys nya ägare.

De förra hundägarna som är från Ånge är misstänkta för djurplågeri. Samtidigt som ärendet utreds i Gävleborg, dit hundägarna flydde placerar länsstyrelsen ut de knappt tiotal hundar som nu finns kvar. Sara Ekman visste på en gång att hon hade det rätta hemmet för en hund.

  – Vi nappade på en gång när vi hörde vilket elände de varit med om och vi ville hjälpa till. Men vi var väldigt osäkra på om vi skulle bli utvalda på grund av det stora intresset, säger Sara Ekman.

Vanvårdade hundar i Ånge kommun

Valplycka

Efter tre veckor hörde länsstyrelsen av sig och berättade att de kunde komma och hämta en valp.

  – Man skulle ju helst ha velat ta hem allihopa. Det var så många som inte mådde bra, vi tyckte så synd om dem, säger Sara.

Kattkompis bestämmer

Förutom lite magproblem och sårig päls mår valpen Sally bra. Sara tror att hon är mellan tre och fyra månader gammal. Familjen har vana vid hundar och har även en katt, som redan satt sig i respekt hos Sally.

  – Det är han som är gammal i huset och han visade på en gång att Sally inte ska komma nära, berättar Sara.

Småbarnsår igen

Det hinner bli många vakennätter innan Sally vuxit på sig ordentligt och känner sig riktigt trygg. Just nu säger Sara att det är som att ha ett litet barn igen.

  – Hon ska badas och smörjas. Ibland får vi gå ut med henne flera gånger på natten när hon har dålig mage men det är värt allt. Hon är en fantastisk liten hund!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vanvårdade hundar i Ånge kommun

Mer i ämnet