Sandra Näslund tävlar vidare i världscupen efter VM-guldet i lördags. Foto: Anders Wiklund/TT

Sandra Näslund tävlar vidare i världscupen efter VM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund vann VM-guld i skicross på hemmaplan efter en lång höst med rehabträning. Redan på onsdag tävlar hon igen i världscupen.

Den som trodde att Sandra Näslund från Kramfors behövde vila efter sitt VM-guld i comebacken efter knäskadan har fel. Under söndagen åkte hon och resten av landslaget mot Reiteralm i Österrike för tävlingar i världscupen. Vi fick en pratstund med glad Sandra efter en frukost i München, två dagar efter hennes VM-guld i Idre.

– Det känns väldigt bra, helt otroligt. Det är en fantastisk känsla!

Tävlingssugen

Skicrossäsongen såg ju ut att bli kort med färre tävlingar än vanligt på grund av smittspridningen. Men tack vare flyttade och tillagda tävlingar får Sandra chansen att tävla vidare i världscupen redan på onsdag.

–  Jag ser fram emot att fortsätta tävla nu när jag är igång igen. Nu hade jag ju lite flyt att en tävling flyttades till efter VM och den som vi ska till nu som blev tillagd. Jag är glad att jag får möjligheten att köra lite fler tävlingar. 

”Fungerar att ge hundra procent”

Sandra som skadade ett knä inför säsongen har rehabtränat hela hösten och vintern. För exakt en vecka sedan gjorde hon sitt första åk i en skicrossbana innan hon åkte kvalet till VM-tävlingen i Idre. Tävlingen som ju kröntes med ett VM-guld gav minst sagt svar på att knät håller även om skadan kändes av.

– Jag känner av knät fortfarande och det kommer jag säkert att göra ett tag framöver. Men jag tycker att det fungerar väldigt bra i åkningen efter de här dagarna. När jag väl är i banan och kör så är det inget jag tänker på utan då är det bara hundra procent och jag är väldigt glad att det fungerar att ge hundra procent. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.