SD:s presschef Henrik Gustafsson beskriver Mark Collins moské-förslag som ”oerhört problematiskt”. Foto: SD/Tomas Oneborg, TT

SD-strid om Collins moské-förslag

Uppdaterad
Publicerad

Kramforspolitikern Mark Collins (SD) får stark intern kritik för sitt förslag att bygga en moské i Höga kusten. Nu tillsätter partiet en intern utredning, uppger TT.

Det är SD:s presschef Henrik Gustafsson som, i en skriftlig kommentar till TT, skriver att Mark Collins förslag är ”felaktigt och beklämmande”.

Henrik Gustafsson skriver vidare att partiet har rutiner som följs när ”situationer uppstår som strider mot våra grundläggande åsikts- eller värderingsdokument.” Det innebär i förlängningen att partiet genomför en intern utredning som kan leda till att Mark Collins utesluts ur partiet.

”Jag har inte för avsikt att spekulera kring ett beslut som ännu inte har fattats. Men klart är att vi bedömer detta som en oerhört problematisk händelse”, skriver Gustafsson angående uteslutningsfrågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SD-bråk om moské i Höga Kusten

Mer i ämnet