SDFF klättrar i Elitettan

Uppdaterad
Publicerad

SDFF, Sundsvalls Damfotbollsförening, fortsätter att klättra i Elitettan och ligger nu på en fjärdeplats. Förra lördagen besegrade de IF Böljan Falkenberg med 1–0. Framgången som laget åstadkommit är inte något som förvånar tränaren Mattias Nylund.

– Det är inga tillfälligheter som är anledningen till att det går bra. Just nu är vi så här bra och truppen har arbetat hårt över lång tid, vi har en strukturerad verksamhet, säger han.

Trots en liten trupp har laget klarat sig bra från skador, något som Mattias Nylund pekar på som ett tecken på att verksamheten gör ett bra jobb kring den fysiska biten.

– Fystränaren Joakim Svedberg gör ett bra jobb, han kom in till oss inför denna säsong, säger han.

SDFF fick behålla många spelare från förra säsongen. Därefter har laget fyllt på med spelare, som tränaren menar, passar bra i laget.

– De nya spelarna har kommit in på ett bra sätt, det har gjort att vi kunnat fortsätta vårt arbete tillsammans och det har lett till en positiv utveckling.

Samma spel som tidigare

SDFF är beredda på att utvecklas och att göra saker annorlunda men mycket är sig likt från förra säsongen.

– Vi gör inget annorlunda sedan jag kom, jag har haft en tydlig inställning på hur jag vill att det här ska vara och hur vi ska träna, säger han.

Vad skulle du vilja säga om spelarnas insatser under den här resan?

– Det är ambitiösa och smarta spelare, de vill utvecklas och har ställt upp på mina planer till hundra procent. Jag är väldigt nöjd med dem, men jag vet också att det gäller att fortsätta jobba för att fortsätta resan framåt, säger Mattias Nylund.

SDFF spelar sin nästa match i dag lördag den 16 juni mot Asarums IF FK på NP3 Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.