SDFF mötte hårt motstånd i Karlsborg

SDFF mötte Assi på bortaplan i Karlsborg på lördagseftermiddagen och det blev ett tufft möte. SDFF blev utspelade av norrbottningarna som vann komfortabelt med 4-2

Assi IF från Karlsborg utanför Kalix, blev för svåra för SDFF. I 37:e minuten tog Assi ledningen genom Emelie Helmvall. SDFF:s Amanda Månsson kunde kvittera i 42:a matchminuten men sedan gjorde Assi två snabba mål i 48:e minuten och 52:a minuten punkterade Emelie Helmvall matchen genom att slå in 4-1. Då hjälpte det inte att SDFF friserade resultatet med ett straffmål på övertid, signerat Nchout Njoya Ajara.

Matchen innebar att SDFF fortfarande är poänglösa i årets serie men man ligger inte sist eftersom både Västerås och Hovås Billdal har sämre målskillnad.