Här dansar gravida paret Lina och Julio Feliz Törnqvist innan förlossningen på Sundsvalls sjukhus. Foto: privat

Se gravida paret dansa loss på Sundsvalls sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

När paret Feliz Törnqvist skulle välkomna sin son till världen började de dansa för att lugna nerverna. Videon när det höggravida paret skakar loss på förlossningsenheten på Sundsvalls sjukhus gör just nu viral succé.

Det var i måndags som Lina Feliz Törnqvist skulle föda och i väntan på att sonen Diego skulle komma slog de på musik för att försöka tänka på annat.

– Jag var så himla nervös att föda barn så då kände vi att vi borde göra något som vi tycker om för att lugna ned nerverna, säger Lina Feliz Törnqvist.

Viral succé

Det blev alltså dans. Samtidigt slog maken Julio på kameran för att föreviga ögonblicket och när personal kom så tittade de undrande på paret men de sade att det gick bra att dansa.

Julio kommer ursprungligen från Dominikanska republiken där även pardansen bachata kommer ifrån. Paret älskar att slå klackarna i taket och anordnar själva kurser i just bachata. På grund av deras förkärlek till dansen har filmen från förlossningsavdelningen i Sundsvall nu också kommit att bli till en viral succé i Dominikanska republiken. Klippet visas på tv och journalister ringer.

– Låten heter faktiskt även den ”Bachata” och när artisten Romeo Santos som gjorde låten lade ut klippet på sina sociala medier så exploderade det. Det blev världens grej, säger Lina Feliz Törnqvist.

Sedan Romeo Santos publicerade sitt inlägg har klippet visats över 1,3 miljoner gånger.

”Blev mindre nervös”

Några timmar efter dansen på förlossningsavdelningen föddes slutligen parets son, Diego.

– Det känns jätteroligt och det är jättemånga som hört av sig och Diego kommer att få en historia att höra när han blir äldre, säger Lina Feliz Törnqvist.

Tycker du att det hjälpte att dansa?

– Ja, jag tycker i alla fall att det gjorde det, man blev faktiskt mindre nervös.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.