Det var helt stopp i norrgående körriktning under räddnings- och bärgningsarbetet efter singelolyckan. Foto: Gobiten.se

Singelolycka på E4 – ett körfält stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en singelolycka vid trafikplats Midlanda på E4:an kom in till SOS under måndagskvällen. Det norrgående körfältet stängdes helt av och en person fördes till sjukhus.

En personbil har kört på flera mittstolpar och stannat i väggrenen mitt på E4:an vid Midlanda. Föraren ska ha varit utanför bilen när ambulans och räddningstjänst kom till platsen.

– En person är chockad och så men verkar inte vara värre än att hen tog sig ur bilen när vi kom, och ambulansen tittar till personen. Som det ser ut nu ska personen föras till sjukhus, säger Henrik Cedergren, inre befäl på räddningstjänsten Medelpad.

Flera körfält stängdes av

Vid 19:15-tiden under måndagen stängdes det norrgående körfältet av i väntan på bärgning och ett körfält i södergående riktning är avstängt för att räddningstjänsten ska kunna städa bort bil- och stolpdelar.

– Vi ser till att vår personal är trygga och kan arbeta utan problem på platsen, säger Henrik Cedergren.

Strax innan 20-tiden kunde trafiken rulla på som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.