Foto: Pontus Lundahl/TT/SVT Design

Sju anhållna efter grov stöld i Kramfors kommun

Uppdaterad
Publicerad

Under fredag kväll har sju personer gått in i en fastighet i Kramfors kommun och därefter begått flera brott. Ärendet utreds nu av polis och jouråklagare.

Vid 19-tiden på fredagen kallades polis till en adress i en by i Kramfors kommun efter misstanke om brott. Enligt uppgifter ska flera personer ha tagit sig in i en fastighet och utsatt två personer för brott.

– I nuläget vill jouråklagare inte svara på om de anhållna personerna är kända för polis sedan tidigare. Vi kan inte heller gå in på vad som stulits, säger Robin Simonsson, kommunikatör vid Åklagarmyndigheten.

Sju personer anhållna

Under kvällen stoppade och kontrollerade polis två bilar med flera personer i – sex män och en kvinna i 20-25-årsåldern. Samtliga greps och anhölls senare och misstänks nu för olaga frihetsberövande och grov stöld. Senare släpptes kvinnan.

Tidigare fanns även misstanke om hemfridsbrott, men den rubriceringen har jouråklagare släppt.

– De två personerna som utsatts har fått sin frihet begränsad. De har en relation till varandra sedan tidigare, säger Robin Simonsson.

Förhör under lördagen

Brottet ägde rum i en privat bostad.

– Under lördagen kommer samtliga att förhöras och det kommer att ta tid, säger kommunikatören.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.