tf. Sjukhusdirektör Lena Carlsson Foto: SVT

Sjukhusdirektören: ”Det är svårt att hitta kompetens”

Publicerad

Sektionsöverläkaren Christian Arns är kritisk till att Region Västernorrland är den enda regionen som inte har en utbildad allergolog.

Det är svårt att hitta människor som har kompetens inom astma- och allergi, och framförallt allergologer, menar tf. Sjukhusdirektör Lena Carlsson på Region Västernorrland. I dag finns det bara kompetens inom området på Sundsvalls sjukhus och Lena Carlsson håller med om att det vore önskvärt att även ha kompetens på Sollefteå- och Örnsköldsviks sjukhus.

– Vi har tyvärr en verklighet också där vi har brister inom vissa specialiteter och inom vissa områden. Det är ett långsiktigt arbete att hitta kompetenser.

Christian Arns har även påtalat i skrivelser att det finns ett behov eftersom efterfrågan på bland annat allergivaccination har ökat något.

Hör Lena Carlssons om att Västernorrland är den enda regionen som inte har en utbildad allergolog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.