Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– SD och KD har visat stor mogenhet och vilja att ta ansvar, kompromissa och att ta politiskt ledarskap. Tyvärr brister detta hos Moderaterna, säger Robert Thunfors (SJVP). Foto: Hans Lindblom SVT

Även Sjukvårdspartiet lämnar regionförhandlingarna

Uppdaterad
Publicerad

Det gick inte lång stund efter att Moderaterna på torsdagen meddelade att de lämnar regionförhandlingarna så kom samma besked från Sjukvårdspartiet.

– Man kan inte sitta med en förhandlingspart som vill vägra människor akutvård i Ådalen, säger Robert Thunfors, gruppledare för Sjukvårdspartiet.

Det råder fullständigt stiltje just nu när det gäller regionstyret. Sedan Moderaterna och Sjukvårdspartiet nu lagt ned samtalen om styret är läget oklart.

I ett pressmeddelande skriver Sjukvårdspartiet:

”Vi vill tacka Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna för intressanta samtal. SD och KD har visat stor mogenhet och vilja att ta ansvar, kompromissa och att ta politiskt ledarskap. Tyvärr brister detta hos Moderaterna.” 

Utsträckt hand

Samtidigt har Centerns Jonny Lundin sträckt ut en hand mot Sjukvårdspartiet men den handen ger inte Robert Thunfors mycket för.

– Det är positivt och välkomnande men problemet är ju att Centern inte vill förhandla varken med Sverigedemokraterna eller Vänstern så det blir ju hur som helst svårt att få ihop 36 mandat.

I klippet berättar Robert Thunfors om mer om den uppkomna situationen och om hur han tycker att det är pinsamt för väljarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.