Tre stugor nära sjön hyrs ut. Foto: Örjan Leek

Skjutning kopplas till vindkraftbygget i Viksjö

Uppdaterad
Publicerad

Nattens skjutning där en man sköts i bägge benen inträffade i en stugby i Viksjö. Stugorna hyrs ut till företag som arbetat med det stora vindkraftbygget på orten.

Stugvärden Ninna Lundberg blev under tisdagsförmiddagen kontaktad av polisen om en incident i stugbyn som ägs av hembygdsföreningen och ligger i anslutning till sjön i Viksjö.

– Jag blev chockad när polisen ringde. Det har inte varit några problem med stuguthyrningen eller gästerna tidigare, säger Ninna Lundberg.

Samtliga tre stugor har under de senaste två åren hyrts ut till företag som arbetat med vindkraftbygget i Viksjö. Ett bygge som kantats av skandaler och ekonomiska problem. Bland annat fanns kopplingar till Hells Angels i ett av de bolag som tidigare arbetade i parken.

Tre stugor nära sjön hyrs ut. Foto: Örjan Leek

Allvarligt skadad

Polisen är mycket förtegna om händelsen som inträffade vid ettiden på natten mot tisdagen. Mannen, som är i 30-årsåldern, ska ha skjutits utomhus och gärningsmännen ska sedan ha försvunnit från platsen.

Händelsen utreds av polisens enhet för grova brott. En förundersökning är inledd om försök till mord eller dråp men ingen misstänkt har gripits. Polisens tekniker fanns under tisdagen på plats för att genomföra en kriminalteknisk undersökning.

Den skjutne mannen vårdas på sjukhus för allvarliga skador. Eftersom hotbilden mot mannen kan kvarstå vårdas han under polisens beskydd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.