– En sån här olycka är oerhört tragisk oavsett var den inträffar, men det kommer närmare när det är elever från en skola i kommunen, säger Åsa Jerfsten, verksamhetschef grundskolan i Sundsvall. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Skolchefen: ”Behovet är stort att mötas och vara tillsammans”

Uppdaterad
Publicerad

Ingenting är som vanligt i Stöde skola dagen efter beskedet om att två av skolans elever omkommit i en tragisk bilolycka.

– Vi finns här för att fånga upp tankar och vara ett stöd för eleverna, säger Åsa Jerfsten, verksamhetschef grundskolan i Sundsvall.

På måndagsmorgonen var alla lektioner i Stöde skola inställda. I stället träffades alla klasser med sina respektive mentorer för att tala om det som inträffat.

Redan på söndagsaftonen öppnade skolan.

Dödsolycka i Sörfors

– Behovet är stort att mötas och vara tillsammans, det såg vi redan i går när vi öppnade skolan och många ungdomar och vårdnadshavare kom, säger Åsa Jeftsten, verksamhetschef grundskolan i Sundsvall.

Stötta varandra

Tanken är att de yngre eleverna ska återgå till vanlig skoldag efter morgonens samling.

– För de äldre eleverna kommer dagen att handla om att stötta och finnas till för varandra. Kanske lämnar vi skolområdet för att göra något, säger Åsa Jerfsten.

”Kommer nära”

Hon är själv på plats i Stöde under dagen.

– En sån här olycka är oerhört tragisk oavsett var den inträffar, men det kommer närmare när det är elever från en skola i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet