Sidensjö skola är en av sex skolor som håller stängt i Örnsköldsvik på grund av snöovädret. Foto: SVT

Skolor i Örnsköldsvik fick stängas – undervisning som vanligt på fredagen

Uppdaterad
Publicerad

Flera grundskolor i Örnsköldsvik fick stängas under torsdagen då personal och elever hade svårt att ta sig dit. Vissa skolor, som högstadiet i Själevad, lät eleverna gå hem efter lunch.

Framför allt var det skolor på landsbygden som inte kunde hållas öppna under torsdagen: Banafjäl, Idbyn, Sidensjö och Skorped. Högstadieskolor som de i Köpmanholmen och Själevad lät sina elever gå hem efter lunch.

–  Vi har haft ont om elever och personal i dag. Av eleverna saknar jag nästan hälften och bland personal är det 5 av 18, berättar rektor Ulrika Hübinette.

Snöoväder över Västernorrland

Man försökte bedriva utbildning i möjligaste mån men efter lunch fick eleverna gå hem.  För Natalie Hardstaff i 9B blev det ändå en hyfsat vanlig dag, om än kort.

– Vi har haft engelska, språk, matte och NO, säger hon innan det bär i väg hem till mormor för en fika.

Isak Börjesson i 9A kunde bara bocka av två lärarledda lektioner under dagen.

– Vi har puttat i gång en bil också, säger han och skrattar.

Nya tag blir det dock under fredagen då kommunen räknar med att hålla alla skolor, förskolor och fritidshem öppna som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet