Foto: Ylva Holmgren SVT

Skyttehall rasade i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls pistolskytteklubbs tävling i Cowboy action shooting på fredagen blev inte som den var tänkt. Skyttehallen i Bergåker i Sundsvall har nämligen rasat av trycket från snömassorna på byggnadens tak.

Det var under torsdagskvällen som skyttehallen i Bergsåker i Sundsvall rasade ihop. Ingen person befann sig i byggnaden vid tillfället så ingen har skadats.

Det är Sundsvalls pistolskytteklubb, en av hyresgästerna i hallen, som skulle ha arrangerat tävlingarna i hallen under fredagen.

Snöoväder över Västernorrland

Tävlingen flyttas

– Det här är ju väldigt olyckligt förstås. Men vi får göra det bästa av situationen, säger Jocke Blom, företrädare för pistolskytteklubben.

Fredagens tävlingsarrangemang blir av ändå. Klubben har en plan B.

– Nu spottar vi i nävarna och skottar upp vid utomhusbanan på Blåberget i stället, säger Jocke Blom.

Polisen och tullen använder också hallen

Men det är fler av skyttehallens hyresgäster som berörs av det som hänt. Polisen och tullen hör till dem som använder hallen för övningsskjutning.

SVTs reporter Hans Lindblom finns på platsen och kommer här att rapportera under förmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet