Smygpremiär på Härnösands bilmuseum för färjeresenärer

Uppdaterad
Publicerad

När Viking Cinderella under måndagen la till vid kajen i Härnösand fanns många utflyktsmål att välja på för passagerarna. Bland annat Härnösands bilmuseum som haft smygpremiär för säsongen där inträdet går till Ukraina med hjälp av Lions i Härnösand.

De flesta besökarna var nöjda och fascinerade av att gå runt bland de hundratals bilar och känna nostalgin som finns på museets många utställningar.

 – Jag bestämde mig i vintras att de här två dagarna skulle vi öppna för Ukraina. Och då blev det enklare att slipa på bilarna. Vi har haft öppet igår och idag och alla pengar har gått till Ukraina. Jag tror många besöker oss när pengarna går till Ukraina, säger Calle Lundkvist som är ägare av museet och han berättar att det blivit runt 40 000kr i inträden som skänks till Ukraina.

Kika in i museet och hör några av besökarna i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.