Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Titta in bakom kulisserna på förberedelserna av ”Den stora älgvandringen”. I programmet avslöjas också årets älgnyheter, samt vilka datum som årets älgvandring kommer att sändas. Direkt från Kullberg, Ångermanland. Foto: SVT

Dags för Den stora älgvandringen – 360-kamera nytt för i år

Uppdaterad
Publicerad

Senare i vår är det dags för femårsjubilerande Den stora älgvandringen. Mycket kommer förstås att kännas igen från tidigare – men det blir också några nyheter.

Bland annat planerar redaktionen att sätta ut en ny sorts kamera, som filmar 360 grader åt alla håll. Och ett 20-tal älgar har försetts med GPS-halsband.

Klockan 13 i dag tisdag presenterar redaktionen årets program och alla nyheter i en två timmar lång direktsändning på SVT play och i Kunskapskanalen – då får vi också veta när årets program startar. Det är nämligen fortfarande hemligt när detta skrivs.

– Den här vintern har ju bjudit på en del snö. Den bjöd på ännu lite mer snö här i fredags. På vissa ställen har vi ju 60 centimeter nysnö. Det är klart att det blir tuffare för oss att rigga men vi är preppade och ska göra vårt bästa för att det ska gå så smidigt som möjligt, säger projektledaren Johan Erhag.

Den stora älgvandringen

– Jag menar, älgarna klarar ju det här och då ska vi också kunna klara det här.

MISSA INTE: Följ direktsändningen på SVT Play här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet