Jörgen Skjevik har jobb upp över öronen efter allt snöande. Foto: Fredrik Israelsson

Snö och halka orsakar rusch till bilverkstaden

Publicerad

Snön ställer till det i trafiken. Höga snövallar begränsar sikten och det är halt. Det här har man märkt i bilreparationsbranschen som rapporterar om långa köer och en situation man inte upplevt på många år.

Det råder febril aktivitet i verkstaden på Autolack i Njurunda, slipmaskinerna går varma och alla i personalen tycks ha fullt upp.

– Det är väldigt mycket jobb just nu, berättar verkmästaren Jörgen Skjevik och konstaterar att det är snö och halka som är förklaringen.

Snöoväder över Västernorrland

Höga snövallar

Det handlar framförallt om plåtskador som ofta uppstår eftersom höga snövallar gör att det är dålig sikt i många korsningar.

– Bilförarna kör ut på gatan för att svänga åt något håll men snödrivorna gör att de inte ser och då blir de påkörda. Folk kör också lite för fort, menar Jörgen Skjevik.

Gnuggar händerna

Inte på 15 år har man haft så stor tillströmning av kunder på den här verkstaden och Skjevik medger att de gnuggar de händerna.

– Det är ett angenämt problem för oss men lite väl mycket, vi hinner inte med, helt enkelt. Det är ganska lång väntetid, förklarar han.

Och eventuell semester får de ta till sommaren.

– Det ska vi definitivt göra, säger Jörgen Skjevik och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet