Bild tagen längs samma vägavsnitt vid lunchtid på torsdagen

Snö och hårda vindar

Uppdaterad
Publicerad

Ångermanland har fått mest snö under natten men läget på vägarna är lugnt med få olyckor.

Under onsdagskvällen och natten mot torsdagen har hårda vindar piskat Västernorrlands kustland. Brämöns mätstation vid Njurundakusten uppmätte som högst vindstyrkor på 25,8 meter i sekunden i byarna. Högsta medelvinden var drygt 16 meter i sekunden.

Strax efter midnatt började vinden långsamt att avta. Inga rapporter om skador som uppstått till följd av den hårda vinden har hittills inkommit.

Moddiga vägar

Läget på vägarna rapporteras vara lugnt. I de södra delarna av länet har det inte kommit så stora mängder snö men vägarna är på många håll väldigt moddiga.

I Ångermanland har det på sina håll kommit ett par decimeter snö men även där är det lugnt i trafiken. Trafikverket varnar för besvärligt väglag på väg 335 mellan Örnsköldsvik och Grillom. Varningen gäller snödrev, hårda vindar och risk för halka. Under morgonen var två lastbilar inblandade i en olycka på vägsträckan. Ingen person skadades.

Höga vattennivåer

SMHI:s klass 2 varningar för snöfall och högt vattenstånd kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.