20 av de 70 statliga tjänsterna tillsätts till Socialstyrelsens kontor. Foto: Privat/Fredrik Persson/TT

Statliga jobb till Härnösand – 20 nya tjänster ute på Socialstyrelsen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år meddelade regeringen att de skulle omlokalisera statlig verksamhet från fyra myndigheter i Stockholm till Härnösand.

Av totalt 70 nya statliga tjänster i Härnösand ska 20 av dem tillsättas till Socialstyrelsens nya lokaler, och de har nu annonserats ut.

Det var i juni i år som Regeringen meddelade att 70 nya statliga jobb skulle flyttas till Härnösand och senast den 1 juni 2024 ska de nya arbetstillfällena vara på plats. Verksamheterna de gäller är bland andra Skolverket, Sida och Kammarkollegiet.

Nu har anställningsprocessen på Socialstyrelsen dragits i gång.

– Det känns fantastiskt att vi har kommit såhär långt i processen, säger Zara Warglo, avdelningschef för avdelningen för behörighet och statsbidrag.

Skyddad yrkestitel inom vården

Den verksamhet inom Socialstyrelsen som flyttas hanterar legitimationer inom hälso- och sjukvård. Enligt Zara Warglo ska de anställda bland annat utfärda skyddad yrkestitel för undersköterskor. Alltså ett slags yrkesbevis som man ansöker om.

Hittills har många ansökt om jobben som lagts ut, men enligt Zara Warglo ärdet är för tidigt att säga om de som sökt har rätt kompetens, och ifall de som ansökt kommer från Härnösand.

– Det verkar finnas ett intresse och det gläder mig oerhört. Jag tror det här kommer bli jättebra för såväl myndigheten som kommunen, säger Zara Warglo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.