Foto: SVT

Socialtjänsten polisanmäls

Publicerad

Familjen till den utsatta grannflickan polisanmäler nu socialtjänsten i Sundsvall. ”De borde ha satt stopp för mannen”, säger de till SVT Västernorrland.

Under fredagseftermiddagen lämnade familjen in en polisanmälan mot socialtjänsten.

Bakgrunden är att socialtjänsten fick in en orosanmälan om pågående sexuell övergrepp hos deras granne redan 2013. Misstankarna utreddes men trots att utredningen innehöll anmärkningsvärda detaljer om hur mannen ofredat en närstående flicka valde socialtjänsten att inte anmäla.

Flickan mår dåligt

För familjen som nu väljer att polisanmäla fick det allvarliga konsekvenser.

Deras egen dotter sprang som barn i huset hos mannen och hon misstänks nu ha utsatts för en rad övergrepp som inträffat efter socialtjänstens utredning. Mannen har i förhör erkänt fem till tio övergrepp som är att jämföra med våldtäkt.a

– Vår dotter sover inte längre på nätterna. Jag undrar om socialtjänsten kan göra det, säger flickans mamma till SVT Västernorrland.

Lade ner utredningen

Hon menar att socialtjänsten hade kunnat sätta stopp för mannen om de polisanmält de faktiska omständigheter som kom fram i deras egen utredning 2013. Istället lägger socialtjänsten ner sin utredning i juli 2013. Det är vid samma tid som mannens övergrepp på grannflickan började.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexövergrepp anmäldes inte

Mer i ämnet