Sollefteå kommun röstar ner ett förslag om förmånscyklar till personalen. Det missgynnar kommunens egna företagare. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sollefteå tackar nej till cyklar från Sundsvall

Publicerad

Sollefteå kommun tackar nej till att personalen ska få köpa cyklar till en förmånligt pris från ett företag i Sundsvall. Man vill hellre gynna den lokala handel.

Region Västernorrland har sedan tidigare erbjudit sina anställda att få köpa en cykel på avbetalning där betalningen dras direkt på lönen, en möjlighet som flera kommuner har.

Även Sollefteå kommun har fått option på ett upplägg där personalen får köpa en cykel till ett förmånligt pris. Problemet? Det är en cykelhandlare i Sundsvall som levererar velicopederna.

Kommunstyrelsen har nu röstat ner förslaget med motiveringen att det drabbar den lokala handeln i Sollefteå negativt.

Ny lift på Hallstaberget

– En köpt cykel utanför kommunen är en oköpt inom kommunen. Det vore konstigt att sända sådana signaler när vi sagt att vi ska samverka med näringslivet och utveckla det, säger vice kommunalråd John Åberg (S) till allehanda.se.

Kommunstyrelsen beslutade också vid samma sammanträde att anslå 4,5 miljoner kronor till en ny lift på Hallstaberget. Den nya liften blir 400 meter längre än nuvarande, som uppfördes 1966.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer