En Sollefteåbo döms för våldtäkt mot en kvinna med utvecklingsstörning. Bilden är ett montage.

Sollefteåbo åtalas för våldtäkt – hotade slita ut livmodern

Uppdaterad
Publicerad

En man från Sollefteå kommun åtalas nu för en våldtäkt som ska ha skett i en lägenhet i centrala Sollefteå fredagen 12 oktober.

Mannen, som är i 50-årsåldern, anhölls i sin frånvaro den 14 oktober och hämtades in dagen efter. Den 17 oktober häktades han och nu har åtal väckts.

Enligt stämningsansökan har mannen utfört en sexuell handling jämförlig med samlag. Offret ska ha fått en sårskada i underlivet.

Bekanta med varandra

Genom att med våld trycka ner offret i en soffa samt hota med att slita ut livmodern ur henne ska han ha kunnat genomföra handlingen.

Åklagaren skriver också att den misstänkte utnyttjat det faktum att målsäganden på grund av utvecklingsstörning befunnit sig i en särskilt utsatt situation. De bägge var bekanta med varandra sedan tidigare, uppger chefsåklagare Daniel Brodén

Den misstänkte Sollefteåbon nekar till anklagelserna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.