Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Maja Jonsmyr med farmor Karin Jonsmyr berätta om husbygget vid hennes skola. Foto: Emil Hammarström/SVT

Första nya hyreshuset i Sollefteå på 33 år: ”Jättespännande att något händer”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är arbetet igång med markplanering på den gamla badhustomten i Sollefteå. Där ska ortens första nya hyreshus på tre decennier byggas. Under sensommaren 2024 kommer hyresgästerna flytta in. 

Magnus Wise på det värmländska företaget Husinvest berättar att han har en stor tro på Sollefteå.

– Det är ett bra läge, jag upplever att det finns en stark framtidstro i Sollefteå och att det händer mycket, säger han. 

Vändningen i Sollefteå

Skolpersonal överklagade

Detaljplanen för husbygget har tidigare blivit överklagad av närboende och av personal från den närliggande skolan Lillänget. Där de är oroliga att bygget av huset kommer påverka skolans verksamhet negativt, men även hur ett bostadshus så nära skolgården kommer påverka verksamheten. 

I överklagan skriver även personalen att de känner oro för elevers integritet av att ha okända människor så nära verksamheten samt att badhustomten där hyreshuset planeras att byggas är skolans enda grönområde 

Domstolen avslog överklagan med anledning av att personalen inte är personligen berörda av detaljplanen och inte har någon prövningsrätt. 

Hör vad flera Sollefteåbor tycker om husbygget i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vändningen i Sollefteå

Mer i ämnet