Foto: TT

Sollefteåmoderat kräver Anna Kinberg Batras avgång

Uppdaterad
Publicerad

Anna Kinberg Batra (M) får utstå hård intern kritik efter bland annat sitt utspel om Sverigedemokraterna. Nu kräver flera moderata kommunalråd partiledarens avgång, bland annat Kerstin Franzén, gruppledare för Moderaterna i Sollefteå. Det skriver Dagens Samhälle.

Moderaterna har backat i en rad opinionsmätningar den senaste tiden efter partiledaren Anna Kinberg Batras uttalande om en öppnare hållning mot Sverigedemokraterna. Enligt en enkät till 148 moderata kommuntoppar som Dagens Samhälle låtit göra är en tydlighet för vad M står för det i särklass mest återkommande kravet gällande vad man ska göra för att vända opinionssiffrorna. Men sju moderata kommunpolitiker kräver också byte av partiledare.

– Beskedet om SD blev ett debacle, och Anna Kinberg Batra är den partiledare som slingrar sig mest av alla när hon ska svara på frågor. Byt henne mot Ulf Kristersson! säger Kerstin Franzen, gruppledare för M i Sollefteå till Dagens Samhälle.

Samtidigt visar enkäten att två av tre M-toppar tycker det var rätt av partiledningen att öppna för samtal med Sverigedemokraterna. Och i helgen håller Moderaterna kommundagar i Karlstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet