Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör polisens förundersökningsledare berätta om hur olyckan i Sörfors gick till. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sörforsolyckan: Inget fel på olycksbilen

Uppdaterad
Publicerad

Det var inget tekniskt fel på olycksbilen som var inblandad i olyckan som tog fyra unga pojkars liv den 31 maj. Det har nu polisens tekniker slagit fast.

Polisens tekniska undersökning av personbilen som var inblandad i den svåra dödsolyckan i Sörfors utanför Sundsvall är klar.

– Vi kan konstatera att det inte fanns några skador på bilen innan olyckan. Alla skador på olycksbilen har uppkommit till följd av olyckan, säger polisens förundersökningsledare Alexandra Bergström.

Panikbromsade

Tidigare undersökningar har visat att bilens hastighet när krockkudden löste ut var 120 km/tim. Nu har man också hittat mer data om hur bilen framfördes.

– Hastigheten var lite högre än 120 km/tim, exakt hastighet går inte att fastställa, bilen har sedan kommit ut utanför vägbanan och föraren har panikbromsat, säger Alexandra Bergström.

19-åringen ska väckas

De tekniska undersökningarna har visat att det inte var något fel på vare sig väg eller bil. Polisutredningen går nu vidare med förhör med de två unga kvinnor som överlevde olyckan.

Den 19-åriga kvinna som troligen körde bilen ligger fortfarande nedsövd. Bergström har dock förhoppning om att kunna höra henne inom kort.

– Vi måste naturligtvis avvakta tills hon är hörbar, det är en lång process, men jag har regelbunden kontakt med hennes läkare och planen är att de ska kunna väcka henne den här veckan. Men vi vet ännu inte omfattningen av hennes skador, säger Bergström.

När det gäller förundersökningen om eventuellt brott väntar polisen nu på förhör med föraren och efter det kan man eventuellt gå vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet