Foto: SVT

Stor sorg i Modo Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Den försvunne 20-åringen som hittades avliden i Örnsköldsvik i går var Modo Hockeys målvaktstalang Markus Olsson. Kondoleanser strömmar nu in till minnesplatserna i hamnen och Fjällräven center.

Hockeystaden Örnsköldsvik sörjer det tragiska dödsfallet.

– Våra första tankar går naturligtvis till Markus familj och anhöriga. Det går inte att föreställa sig hur en sådan här händelse påverkar, säger Johan Widebro, vd Modo hockey.

”Många som behövde stöd”

I går kväll efter beskedet att Markus Olsson hittats avliden samlade Modo Hockey spelare och ledare i arenan.

– Många av våra ledare och spelartrupper var med under sökinsatsen och stod Markus nära som person och nära händelsen, vilket gjorde att det var många som behövde få stöd.

På måndagsmorgonen har Svenska kyrkan och kommunens POSOM-grupp funnits på plats i arenan för att stötta anställda och allmänheten.

Minnesplats

Under måndagen finns det möjlighet att lämna sina kondoleanser i ishockeyarenan Fjällräven Centers entréhall, och en minnesplats för allmänheten har upprättats vid inre hamnen i Örnsköldsvik.

– Vi kommer att ha öppet här i arenan till klockan 22 ikväll där det finns möjlighet att lämna sina kondoleanser, lägga blommor och tända ett ljus, säger Johan Widebro.

Utlånad

Markus Olsson, som kom från Örnsköldsviks SK till Modo som ungdomsspelare, var utlånad till Sundsvall Hockey under säsongen 2015/16 och till Piteå den gånga säsongen. Inför kommande säsong diskuterade han A-lagskontrakt med Modo Hockey.

Läs också: Insatsledaren: ”Olämplig placering av restaurang”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.