Foto: Bildbyrån/SVT

Sparkade klubbchefen i Timrå IK – Timrå kommun informerad om läget

Uppdaterad
Publicerad

Redan under måndagen fick Timrås kommunchef information om att Timrå IK skulle avskeda sin klubbchef. – Det var den information jag fick, säger Andreaz Strömgren, som också ställde en fråga tillbaka till Timrå IK:s ordförande.

Det var på en presskonferens under tisdagen som Timrå IK:s ordförande Lars Backlund berättade att klubbchefen Jörgen Wahlberg fått sparken. Med omedelbar verkan. Enligt styrelseordföranden Lars Backlund handlar det om att styrelsen och klubbchefen har olika syn på affärsmoral och etik.

– Vi har uppfattat det här som en angelägenhet mellan Timrå IK och berörd person, säger kommunchefen Andreaz Strömgren.

Timrå IK sparkar klubbchef

Vad det är som gör att klubben agerar som de gör vill de inte säga. Men en polisanmälan ska göras, enligt klubbens ordförande Lars Backlund. Såväl personal, som sponsorer har informerats om läget. Så även Timrå kommun.

Informerat kommunalrådet

Kommunchefen i Timrå fick informationen under måndagen och vidarebefordrade den sedan till en politiker.

– Jag informerade kommunstyrelsens ordförande (socialdemokratiske kommunalrådet Stefan Dalin reds anm.) och så ställde jag också en fråga till Timrå IK:s ordförande om det fanns någon koppling mellan kommunen som fastighetsägare och det inträffade och fick svaret nej, berättar Andreaz Strömgren.

Viktigt varumärke

Han säger att kommunen inte fått någon specifik information om vad som hänt. Men konstaterar att man följer det som händer.

– Timrå IK är ett viktigt varumärke för Timrå, framför allt nationellt och det är alltid bedrövligt när det inträffar saker där det brister i etik och affärsmässighet. Jag tycker mig ändå se att Timrå IK vidtar snabba åtgärder och är öppna med varför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK sparkar klubbchef

Mer i ämnet