Spelberoendet nära att kosta honom livet – Nu vill han hjälpa andra.

Publicerad

Omid Rezvani fastnade i ett allvarligt spelmissbruk som han inte lyckades ta sig ur. Efter ett självmordsförsök sökte han till slut hjälp men det var inte förrän han kom i kontakt med andra missbrukare som han kunde ta tag i sina problem på riktigt.

När han under två års tid misslyckats gång på gång att ta sig ur sitt missbruk på egen hand såg Omid ingen annan utväg än att ta sitt liv.

– Jag var på väg till älven för att hoppa i vattnet, allt hade svartnat för mig, men på vägen dit slog tanken mig att det måste finnas något annat alternativ. Så jag vände och sprang till en psykolog som jag fått via jobbet.

Viktig kontakt med andra missbrukare

Omid fick via sin psykolog kontakt med psyket och fick sedan hjälp via socialtjänsten. Efter några månader fick han komma till ett behandlingshem för spelmissbrukare. Och Omid menar att den största hjälpen var att komma i kontakt med andra spelmissbrukare.

– Jag insåg att det fanns fler som jag och att jag faktiskt hade ett beroende och inte bara var dum i huvudet.

Startar självhjälpsgrupp i Sundsvall

Omids erfarenheter av hur viktigt det var att träffa andra i samma situation har fått honom att börja jobba med självhjälpsgrupper för spelmissbrukare. Och nu har han även startat en sådan grupp i Sundsvall.

– Man pratar av sig och känner igen sig i andras situation och känner att man inte är ensam. Man får också träffa personer som tagit sig ur sitt missbruk som kan berätta hur de tagit sig ur sitt missbruk, att det finns hopp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer