Idén med sportoteket är att om du har sportutrustning som du inte använder längre så kan du skänka den till Sportoteket så att andra kan få låna den. Redan i somras började folk komma med saker att skänka.
Därefter har intresset bara vuxit och flera samarbeten med föreningar och företag har nu inletts.
– Mitt Sverige Vatten och REKO har t ex hjälpt oss med att samla in prylar via deras återvinningscentraler. Även fritidsgårdarna och Sundsvalls slalomklubb är nu med på tåget och fler föreningar är på gång, berättar Per Jutterström projektledare.
Bakgrunden till projektet
Initiativet till projektet kommer från Sundsvalls förtroendevalda.
– Genom Sportoteket kan fler barn och unga få möjlighet till en aktiv fritid. Samtidigt uppmuntrar vi till återbruk av använda prylar och skapar en arbetsplats där människor kan arbetsträna, Det känns fantastiskt roligt att se politiska beslut förverkligas till en konkret lösning på flera problem, säger Christina Nordenö (S), vice ordförande i nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration.
Drygt elva miljoner kronor är summan som Sociala investeringsfonden har beviljat fem projekt inom Sundsvalls kommun med syfte att förebygga utanförskap, arbetslöshet och social utsatthet i ett tidigt skede.
Premiär
På fredag den 17 mars klockan 13.00 öppnar verksamheten i Skönsberg i lagom tid för loven. Målet är sedan att starta upp verksamhet även i Nacksta och Ljustadalen.