Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det började med ett poddavsnitt – sedan har Sara Sandgren och Kenny Friberg kämpat för samma sak: Mot våld och för ljuset. Foto: Hans Lindblom/SVT

Mamman till försvunne Hannes arrangerar manifestation mot våld i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen hålls en manifestation på Stora torget i Sundsvall. ”Från mörkt till ljust” är underrubriken och arrangörerna Sara Sandgren och Kenny Friberg vill lyfta att det finns ett sätt att undvika droger och våld.

Den 4 maj 2020 försvann 19-årige Hannes efter att ha varit vid Sidsjön i Sundsvall med sin mamma Sara Sandgren. Sedan dess har hon sökt efter sonen både i sociala medier och med affischer runt om i landet.

Podd blev startskott

I sitt engagemang träffade hon en ung skåning vid namn Kenny Friberg som efter ett liv på anstalt och med droger vänt sin situation och istället börjat både föreläsa och nå ut till unga via sociala medier. De två gjorde ett poddavsnitt ihop för ett år sedan, och bestämde sig för att jobba vidare.

19-åring försvunnen i Sundsvall

Nu senast har de haft en föreläsningsturné i Norrland på elva orter och finalen kommer att hållas på Stora Torget i Sundsvall ikväll.

– Det händer så mycket i Sundsvall nu, mord, våldtäkter och droger. Vi vill ge hopp till ungdomarna om att kunna förändra livet, säger Sara Sandgren.

”Ungdomar behöver synas och höras”

Kenny Fribergs engagemang är liknande:

– Jag har alltid engagerat mig i människor, jag jobbar brottsförebyggande och föreläser. Alla ungdomar behöver synas och höras, säger han.

I klippet berättar Sara och Kenny om hur de träffades och vad som ska hända nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

19-åring försvunnen i Sundsvall

Mer i ämnet