Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Söråkers FF och BK Örnen Örnsköldsvik från länet deltar – men även flera andra lag från Stockholm i söder till Luleå i norr har letat sig till Timrå i helgen. Foto: Alfred Collin/SVT

Stor fotbollsglädje i Timrå när Mid Nordic Cup drog igång

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett par pandemiår där Mid Nordic Cup först fick ställas in 2020 och sedan spelas i en mindre version med färre lag 2021 – drog fotbollsfesten på fredagen igång i fullstort format igen.

275 lag deltar i cupen som spelas på Fagerviksfältet i Timrå kommun under helgen. Totalt kommer närmare 700 matcher spelas av barn i åldrarna åtta till sexton. 

– Jag tycker att det bästa med den här cupen är att vi får röra på oss och spela lite match, säger Elias Engström i Söråkers FF.

Mid Nordic Cup har funnits i 40 år, men på grund av att man var tvungen att ställa in 2021 till följd av coronapandemin är det den 39:e upplagan som spelas i år.

Hör spelare och cupgeneralen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.