Foto: Örjan Leek

Stor polisinsats i Härnösand – grovt brott misstänks

Uppdaterad
Publicerad

En större polisinsats har pågått i Härnösand under onsdagsmorgonen. Ett grovt brott misstänks ha begåtts men, polisen var intitalt förtegen om vad det handlar om. Enligt SOS Alarm har en person förts till sjukhus med ambulans – men det är inget som polisen bekräftar ännu.

Se fotograf Örjan Leeks bilder från brottsplatsen i klippet.

Den enda information som polisen lämnar via sin hemsida är att ”en polisinsats pågår i Härnösand med anledning av ett misstänkt grovt brott.”

– Det rör sig om Härnösands tätort, säger polisens presskommunikatör Maria Linné till SVT.

SOS Alarm uppger att en skadad person har transporterats med ambulans till sjukhus.

Under tidiga onsdagsförmiddagen pågick insatsen fortfarande. Polisens insatsstyrka har varit på platsen under morgonen men har nu lämnat.

Avspärrat

– Polisens tekniker kom precis hit och det är totalt åtta till tio poliser på plats, säger Härnösandsbon och fotografen Örjan Leek.

Vid en presskonferens under onsdagseftermiddagen berättade polis och åklagare att två personer påträffats knivskadade och att en misstänkt gärningsman, som fanns kvar på platsen, sköts till döds av polis.

Det hela har inträffat i ett villaområde i Härnösand och stora delar av den aktuella gatan har spärrats av.

– Polisen använder en drönare som man flyger med över platsen för att dokumentera, säger Sveriges Radios reporter.

Polisen bedömer att det rör sig om en enskild händelse och att det inte är någon fara för allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.